Internasjonalt miljøsamarbeid
RELATERTE TEMA
Relatert innhold
Involverte fra Niva (18)
Cecilie Baann
Dag Øystein Hjermann
Emmy Falk Nøklebye
Artikler (11)
Litt nærmere en slutt på plastforurensningen
23.-29. april i år møttes verdens land i Ottawa for å fortsette forhandlingene om en global traktat for å få slutt på plastforsøpling. Forskere fra NIVA er del av et nettverk av 350 forskere som deltok i forhandlingene.
Norge bidrar til løsninger på verdens plastproblem
Akkurat nå forhandler verdens land om en internasjonal avtale mot plastforsøpling. Norge har spilt en avgjørende rolle i dette arbeidet. Det må vi fortsette med også når avtalen skal settes ut i livet.
Vil vi få en avtale som stanser naturtapet i internasjonale havområder?
KRONIKK: Naturtoppmøtet i Montreal vedtok nylig en ambisiøs plan for å stanse tapet av natur innen 2030. Parallelt forhandles det på overtid om en bindende avtale for å beskytte naturmangfold i havet. Vil den innfri de samme ambisjonene?
NIVA leder det store europeiske temasenteret for biologisk mangfold og økosystemer (ETC BE)
Sirkulærøkonomi: Plasten bør resirkuleres i nærheten av der plasten blir brukt
KRONIKK: Den bør ikke eksporteres til fattige land der den ofte havner på dynga. Det er på høy tid at vi i vesten tar ansvar for det plastavfallet vi produserer og omfavner mulighetene som ligger i nye, bærekraftige løsninger.
FN har bestemt seg: Det blir en global plastkonvensjon
Kampen mot plastforurensingen: Forskning og tiltak hånd i hånd
Dette trenger vi for å forstå mikroplast-problematikken bedre
«Isen må brytes» når arktisk forskning skal omsettes til internasjonal politikk
Prosessen med å omsette forskning til politikk er ikke enkel. Ikke minst gjelder dette i Arktis, der samvirkning mellom klimaendringer og persistente organiske miljøgifter (POPs) gjør prosessen spesielt utfordrende. En ny studie viser hvordan arktisk forskning påvirket en global miljøkonvensjon – men også om dilemmaer som oppstår på veien fra vitenskap til politikk.
«Plast-elvene» i Asia spiller en nøkkelrolle i kampen mot plast i havet
Miljøgift-undersøkingar bidreg til å binde Bosnia-Hercegovina saman
Prosjekter (12)
ASEANO 2
ASEANO 2 er et regionalt kapasitetsbyggingsprosjekt som ledes av NIVA og Centre for Southeast Asian Studies Indonesia (CSEAS), i samarbeid med ASEAN-sekretariatet. Prosjektet er under ledelse av ASEANs sektororgan ASEAN Working Group on Coastal and Marine Environment (AWGCME). Hovedmålet er å bygge og øke kapasitet, samt kunnskap til å måle, evaluere og håndtere plastforurensning fra landbaserte kilder i ASEAN-regionen gjennom forbedret forståelse av kilder, utslipp, og transport.
CrossGov
NIVA leder dette omfattende EU-prosjektet som skal undersøke samspillet mellom alle europeiske regelverk som påvirker miljøet i havet og kysten.
EUROqCHARM
Målet med prosjektet EUROqCHARM (EUROpean quality Controlled Harmonization Assuring Reproducible Monitoring and assessment of plastic pollution) er å etablere harmoniserte metoder for overvåking og vurdering av makro-, mikro- og nanoplast i miljøet, samt skisser for standarder og anbefalinger for politikk og lovgivning.
Forskningsseksjoner (2)
Internasjonalt miljø og utvikling
NIVAs seksjon for internasjonalt miljø og utvikling arbeider med løsninger på komplekse miljøproblemer lokalt, nasjonalt og globalt. Vi jobber tverrfaglig, kvalitativt og kvantitativt og vi kobler samfunnsvitenskapelige og naturvitenskapelige metoder for å skape holistiske analyser og løsningsforslag.
Vann og samfunn
Seksjon for vann og samfunn er involvert i forskning på hvordan mennesker og natur påvirker hverandre, og hvilke verdier, perspektiver og kunnskap som speiles i miljøpolitikk, reguleringer og forvaltning. Kunnskap om disse sammenhengene er viktig for en relevant, legitim og helhetlig vann- og miljøforvaltning.