Økosystemtjenester
RELATERTE TEMA
Relatert innhold
Involverte fra Niva (16)
Diya Chakravorty
Eli Rinde
Federico Håland Gaeta
Artikler (5)
Mindre is endrer det marine livet i Arktis
Livet på havbunnen endrer seg når isen ikke lenger sender sollyset tilbake ut i atmosfæren.
Blå skog - verdifull natur som bidrar til matsikkerhet og hjelper mot klima- og fattigdom
Norad og Norsk nettverk for blå skog (NBFN) arrangerer fagseminaret «Blå skog og fattigdom – den blå skogens rolle i internasjonal utvikling: Fra matsikkerhet til klimaendringer».
Hoppekreps blir raskere voksen når livet står på spill
Et av havets mest tallrike dyr er både viktig fiskemat og bidrar til å lagre karbon. Nå viser ny forskning at hoppekrepsen raudåte endrer utvikling når det er stor fare for å bli spist.
Europas hav står overfor en usikker framtid
Hvor mye er Oslofjorden verdt?
Prosjekter (6)
C-BLUES
C-BLUES-prosjektet er et Horisont Europa-initiativ som fokuserer på å fremme kunnskap, forståelse, implementering av politikk og forvaltning av økosystemer med blått karbon gjennom samarbeid mellom EU og Kina.
Fra fjell til fjord (C2C)
Hvordan påvirkes økosystemene i nord av klimaendringene, og hvordan påvirker ulike økosystemer hverandre?
Mat og kystlandskapet: kulturarv i økosystem langs kysten (FOODCOAST)
I FOODCOAST-prosjektet undersøker vi matens kulturarvsdimensjoner og forholdet mellom matprodusenter, ressursutnyttelse og økosystemer.
Naturregnskap for helhetlig plan for Oslofjorden (MAREA)
Kartlegging og verdisetting av økosystemtjenester kan bidra til å snu forringelsen av økosystemer i intensivt brukte kystområder.
SOS-Water
SOS-Water-prosjektet, som ble startet i oktober 2022 og er finansiert av EU, har som mål å håndtere det økende presset på de globale ferskvannsressursene ved å definere et "sikkert operasjonsområde" (SOS) for vannressursene, som tar hensyn til miljømessige, sosiale og økonomiske dimensjoner, samtidig som mål og indikatorer integreres i hydrologiske modeller.
Økosystemovervåking i kystvann (ØKOKYST)
Det nasjonale overvåkingsprogrammet «Økosystemovervåking i Kystvann – ØKOKYST» i regi av Miljødirektoratet består av flere delprogram som er inndelt etter økoregioner. Programmet er en del av den nasjonale basisovervåkningen av miljøtilstanden i kystvann og har til hensikt å overvåke og kartlegge miljøtilstanden i utvalgte områder langs norskekysten.
Forskningsseksjoner (1)
Ferskvannsøkologi
Seksjonene for ferskvannsøkologi har ekspertise på overvåking og restaurering av ferskvannøkosystemer og akvatisk biodiversitet. Vi utvikler kunnskap og samler data som gir grunnlag for helhetlig og kunnskapsbasert vannforvaltning.