Elver og bekker
Relatert innhold
Involverte fra Niva (14)
Anders Gjørwad Hagen
Cathrine Brecke Gundersen
François Clayer
Artikler (9)
Naturrestaurering er løsningen for Oslos mest forurensede elv
Industri og tidligere tiders avfallshåndtering gjorde den til Oslos mest forurensede elv. Nå jobber forskere med å forstå mer om Alnaelva, og finne løsninger for å få den frisk.
Slutt på positiv utvikling i biologisk mangfold i Europas elver og bekker
En fersk Nature-artikkel med to NIVA-medforfattere viser at biologisk mangfold i europeiske bekker og elver har økt siden 1970-tallet, men at den positive utviklingen har stoppet opp det siste tiåret.
Dramatiske spor av Hans i vannmiljøer på Østlandet
Vannkvaliteten i både Oslofjorden og en rekke av våre store innsjøer er påvirket av flommen etter ekstremværet Hans. Vi ser algeoppblomstringer både i ferskvann og saltvann, og Oslofjorden er blitt kaldere og mer grumsete.
Prosjekter (13)
Alnaelvaprosjektet
Med Alnaelvaprosjektet er målet å sammenstille en kunnskapssyntese om tilstand og påvirkninger, gjennomførte tiltak og mulige løsninger for gjenåpning av Alnaelva med sidebekker.
AMBER pilotstudie
I dette pilotprosjektet bruker vi folkeforskning for å samle inn viktig informasjon om landets elver og bekker.
Elveovervåkingsprogrammet
Elveovervåkingsprogrammet har som formål å beregne tilførsler av næringsstoffer og miljøgifter til norske havområder gjennom overvåking av elver og modellering av tilførsler fra områder uten overvåking.
Forskningsseksjoner (1)
Ferskvannsøkologi
Seksjonene for ferskvannsøkologi har ekspertise på overvåking og restaurering av ferskvannøkosystemer og akvatisk biodiversitet. Vi utvikler kunnskap og samler data som gir grunnlag for helhetlig og kunnskapsbasert vannforvaltning.