Miljørett, policy- og forvaltningsanalyser
RELATERTE TEMA
Relatert innhold
Involverte fra Niva (14)
Caroline Enge
Cecilie Baann
Emmy Falk Nøklebye
Froukje Maria Platjouw
Gunnar Sander
Ingrid Nesheim
Ingvild Skumlien Furuseth
Jesper Andersen
Laura Friedrich
Marianne Mosberg
Maximilian Nawrath
Rachel Karasik
Saskia Trubbach
Sebastian Maria Karl Heinrich Kopf
Artikler (1)
NIVA leder det store europeiske temasenteret for biologisk mangfold og økosystemer (ETC BE)
Prosjekter (9)
A-DVICE
Et prosjekt som undersøker politiske virkemidler som kan bidra til å ta i bruk og oppskalere naturbaserte løsninger i Norden.
BLUEMISSION AA – Et prosjekt under EUs Mission Ocean
BlueMissionAA etablerer et koordinasjonsknutepunkt for å støtte EUs Samfunnsoppdrag for å restaurere hav og ferskvann, særlig implementeringen i Atlanterhavet og det arktiske bassenget. Prosjektet vil sette søkelys på å bevare og gjenopprette marine og kystøkosystemer og biologisk mangfold for økt klimarobusthet.
CrossGov
NIVA leder dette omfattende EU-prosjektet som skal undersøke samspillet mellom alle europeiske regelverk som påvirker miljøet i havet og kysten.
EUROqCHARM
Målet med prosjektet EUROqCHARM (EUROpean quality Controlled Harmonization Assuring Reproducible Monitoring and assessment of plastic pollution) er å etablere harmoniserte metoder for overvåking og vurdering av makro-, mikro- og nanoplast i miljøet, samt skisser for standarder og anbefalinger for politikk og lovgivning.
KnowledgeScapes
Det overordnede målet med KnowledgeScapes er å utforske og forbedre deltakende metoder som bidrar til kunnskapsutveksling og kunnskapsbasert forvaltning av land- og havområder.
more4nature - empowering citizens in collaborative environmental compliance assurance via monitoring, reporting and action
Det EU-finansierte prosjektet more4nature handler om å inkludere og styrke sivilsamfunnets rolle i å overholde miljøforpliktelser. Prosjektet har som mål å utløse en transformativ endring i arbeidet med å redusere forurensning, styrke biologiske mangfold og forhindre avskoging ved å inkludere innbyggere og lokalsamfunn som nøkkelaktører i samarbeidet om å sikre at miljømål og miljøforpliktelser overholdes.
Rammeavtale med Klima- og miljødepartement for klima- og miljøkunnskap
NIVA inngår, sammen med andre aktører, i et CICERO-ledet konsortium som har vunnet en eksklusiv rammeavtale for klima- og miljøkunnskap for Klima- og miljødepartementet (KLD) for 2023-2025. Sammen med partnere skal vi bidra med verktøy og fagkunnskap til utvikling av klima- og miljøpolitikk både nasjonalt og internasjonalt.
SINOPLAST II
SINOPLAST II skal bidra til å redusere tilfanget av plastavfall og marin forsøpling fra Kina. Prosjektpartnerne skal blant annet etablere et rammeverk for vurdering av plastprodukter fra de blir produsert til de blir avfall, styrke Kinas arbeid for å hindre at plast ender opp i havet og styrke kunnskapen om det globale rammeverket for plast. Slik vil prosjektet også støtte gjennomføringen av den nye globale plastavtalen.
SusWater
SusWater setter fokus på vannforvaltning i regulerte elver, og vil se på ulike veier mot en mer omforent vannforvaltning som blir akseptert bade lokalt og nasjonalt, samtidig som internasjonale forpliktelser blir ivaretatt.
Forskningsseksjoner (2)
Internasjonalt miljø og utvikling
NIVAs seksjon for internasjonalt miljø og utvikling arbeider med løsninger på komplekse miljøproblemer lokalt, nasjonalt og globalt. Vi jobber tverrfaglig, kvalitativt og kvantitativt og vi kobler samfunnsvitenskapelige og naturvitenskapelige metoder for å skape holistiske analyser og løsningsforslag.
Vann og samfunn
Seksjon for vann og samfunn er involvert i forskning på hvordan mennesker og natur påvirker hverandre, og hvilke verdier, perspektiver og kunnskap som speiles i miljøpolitikk, reguleringer og forvaltning. Kunnskap om disse sammenhengene er viktig for en relevant, legitim og helhetlig vann- og miljøforvaltning.