Sulphate removal by membrane filtration minimizes the risk of hydrogen sulphide formation in fixed bed biofilters
Paulo Fernandes, Sanni L Aalto, Helga Ø Åsnes, Paula Andrea Rojas-Tirado, Åse Åtland, Carlos Octavio Letelier-Gordo
Vitenskapelig artikkel
| Aquacultural Engineering
Effects of repeated short episodes of environmental acidification on Atlantic salmon (Salmo salar) from a landlocked population
Erik Höglund, Rolf Høgberget, Åse Åtland, Tormod Haraldstad, Øyvind Øverli, Marco A Vindas
Vitenskapelig artikkel
| Science of the Total Environment
Neuroendocrine indicators of allostatic load reveal the impact of environmental acidification in fish
Erik Höglund, Wayne Korzan, Åse Åtland, Tormod Haraldstad, Rolf Høgberget, Ian Mayer
Vitenskapelig artikkel
| Comparative Biochemistry and Physiology - Part C: Toxicology & Pharmacology
Vannkjemi, fiskevelferd og akutt fiskedød
Åse Åtland, Reidar Handegård, Yngve Hjertenes, Bjørn Olav Rosseland
Populærvitenskapelig artikkel
| Norsk Fiskeoppdrett
Disentangling the role of sea lice on the marine survival of Atlantic salmon
Knut Wiik Vollset, Ian Dohoo, Ørjan Karlsen, Elina Halttunen, Bjørn Olav Kvamme, Bengt Finstad
Vitenskapelig artikkel
| ICES Journal of Marine Science
Effects of production intensity and production strategies in commercial Atlantic salmon smolt (Salmo salar L.) production on subsequent performance in the early sea stage
Torstein Kristensen, Thrond Oddvar Haugen, Trond Rosten, Anders Fjellheim, Åse Åtland, Bjørn Olav Rosseland
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Effects of production intensity and production strategies in commercial Atlantic salmon smolt (Salmo salar L.) production on subsequent performance in the early sea stage
Torstein Kristensen, Thrond Haugen, Trond Rosten, Anders Fjellheim, Åse Åtland, Bjørn Olav Rosseland
Vitenskapelig artikkel
| Fish Physiology & Biochemistry
Vannkjemi
Brit Lisa Skjelkvåle, Vilhelm Bjerknes, Atle Hindar, Øyvind Kaste, Torstein Kristensen, Bjørn Olav Rosseland
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Fysiologiske egenskaper ved rogn, yngel og smolt
Sigurd Stefansson, Vilhelm Bjerknes, Pål Arne Bjørn, Grete Bæverfjord, Roderick Nigel Finn, Bengt Finstad
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Fysiologiske egenskaper ved rogn, yngel og smolt
Sigurd Stefansson, Vilhelm Bjerknes, Pål Arne Bjørn, Grete Bæverfjord, R.Nigel Finn, Bengt Finstad
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Episoder med dårlig vannkvalitet som har ført til produksjonslidelser eller tap av fisk
Bjørn Olav Rosseland, Vilhelm Bjerknes, Bjørn Guldberg, Björgólfur Hávardson, Frode Kroglund, Agnar Kvellestad
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Forsuring som trusselfaktor i ferskvann
Bjørn Torgeir Barlaup, Sven Erik Gabrielsen, Frode Kroglund, Gunnar Raddum, Åse Åtland, Erik Gilje
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel