Modellering
Relatert innhold
Involverte fra Niva (18)
André Staalstrøm
Ashenafi Seifu Gragne
Christian Lindemann
Dag Øystein Hjermann
Diya Chakravorty
Eli Rinde
François Clayer
Hege Gundersen
Isabel Seifert-Dähnn
Kristina Øie Kvile
Kristoffer Kalbekken
Leah Amber Jackson-Blake
Magnus Dahler Norling
Mahla Rashidian
Malcolm Reid
Marianne Olsen
Samuel A. S. Welch
Santiago de la Puente Jeri
Artikler (2)
Hvordan skog hogges påvirker miljøet
Mer lukket hogst, hvor flere trær får stå igjen, kan ha både positive og negative effekter på miljøet i skog og vann, viser en ny rapport.
Oppdaterte tall for nitrogentilførsler til Ytre Oslofjord
Prosjekter (9)
ASEANO 2
ASEANO 2 er et regionalt kapasitetsbyggingsprosjekt som ledes av NIVA og Centre for Southeast Asian Studies Indonesia (CSEAS), i samarbeid med ASEAN-sekretariatet. Prosjektet er under ledelse av ASEANs sektororgan ASEAN Working Group on Coastal and Marine Environment (AWGCME). Hovedmålet er å bygge og øke kapasitet, samt kunnskap til å måle, evaluere og håndtere plastforurensning fra landbaserte kilder i ASEAN-regionen gjennom forbedret forståelse av kilder, utslipp, og transport.
Elveovervåkingsprogrammet
Elveovervåkingsprogrammet har som formål å beregne tilførsler av næringsstoffer og miljøgifter til norske havområder gjennom overvåking av elver og modellering av tilførsler fra områder uten overvåking.
EXPECT
The Arctic environment is facing evident changes such as temperature increase and consequent rapid decline in the sea ice. These conditions will favour the development of industrial activities, e.g., oil & gas exploration and aquaculture. We need to assess the potential environmental risks from the anticipated industrial development in the Arctic, and to do that, we need to develop robust methods and approaches that characterise the pollution pathway from the emission to the environment to the display of adverse outcomes in the biota.
Fra fjell til fjord (C2C)
Hvordan påvirkes økosystemene i nord av klimaendringene, og hvordan påvirker ulike økosystemer hverandre?
Fremtidige nivåer av nitrosaminer og nitraminer i drikkevann nær CO2-fangstanlegg (FuNitr)
FuNitr vil bidra med ny kunnskap og nye verktøy for å sikre en trygg implementering av CO2-fangstteknologi, og vil dermed støtte det nasjonale Langskip-prosjektet for CO2-fangst og -lagring.
Havforsuringsovervåking i norske farvann
Prosjektets formål er å overvåke havforsuring i norske farvann for å gi oversikt over hvor fort norske havområder forsures på grunn av menneskeskapte CO2-utslipp.
NAUTILOS: New Approach to Underwater Technologies for Innovative, Low-cost Ocean obServation
Utvikling av nye, rimelige havsensorer for havobservasjon og folkeforskning.
SOS-Water
SOS-Water-prosjektet, som ble startet i oktober 2022 og er finansiert av EU, har som mål å håndtere det økende presset på de globale ferskvannsressursene ved å definere et "sikkert operasjonsområde" (SOS) for vannressursene, som tar hensyn til miljømessige, sosiale og økonomiske dimensjoner, samtidig som mål og indikatorer integreres i hydrologiske modeller.
UPRISE
Prosjektet UPRISE (Utvikling av Helhetsorientert Prioriteringsmetodikk for restaurering av torvmyr for flomdempning i Haldenvassdraget) skal produsere et helhetsorientert forvaltningsverktøy til kommunene som kan anvendes til å identifisere de mest hensiktsmessige områdene til restaurering av torvmyr.
Forskningsseksjoner (3)
Nedbørfeltprosesser
Seksjon for nedbørfeltprosesser jobber med å forstå hvordan ulike forurensninger spres i miljøet og hvordan de påvirker vannkvaliteten i elver, innsjøer og fjorder. Våre studier legger grunnlaget for og støtter politiske retningslinjer og utbedringer for å redusere uønskede miljøpåvirkninger.
Oseanografi
Seksjonen bruker metoder for observasjon, eksperimentering og modellering for å fremme vår forståelse av fysiske, kjemiske, biologiske og biogeokjemiske prosesser og tjenester i det marine miljøet.
Urbane miljøer og infrastruktur
Seksjonen forsker på tema som bidrar til å utvikle byer og tettsteder, og infrastruktur i en bærekraftig retning og som påvirker omgivelsene minst mulig. Vi studerer problemene, prosessene, og løsningene for håndtering av drikkevann, avløpsvann og overvann i urbane områder og i et endret klima.