Jeg er seniorforsker i Oseanografi-seksjonen og er utdannet biogeokjemiker. Det betyr at jeg kan mye om kjemien i havet og hvordan kretsløpene der fungerer. Jeg jobber med å forstå kystøkosystemene, hvordan vi mennesker påvirker havet, og synes det er gøy å utforske de store spørsmålene.
For å se helheten og de brede linjene er vi nødt til å jobbe sammen på tvers av fagområder, og i NIVA har vi den kompetansen samlet. Jeg samarbeider med forskere som er eksperter på bunndyr, undervannsplanter, planteplankton, miljøgifter, ferskvann og hav. I tillegg har vi et stort fagmiljø som ser miljøforskningen fra et samfunnsfaglig perspektiv.
Jeg hadde lyst til å jobbe med å finne løsninger, ikke bare dokumentere endringene, derfor valgte jeg NIVA. Jeg jobber med mange av de store miljøproblemene verden står ovenfor, som overgjødsling og klimaendringer. Det er motiverende å arbeide med noe som er høyt på samfunnsagendaen, og viktig for både nasjonal- og internasjonal politikkutvikling.
Jeg trives godt med å være en del av regionskontoret i Grimstad. En av styrkene er muligheten til å arbeide både på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå, med eksempelvis miljøovervåkning og store EU-prosjekter. Det gjør at jeg kan nyte den fine skjærgården i Arendal der jeg bor, uten å føle at jeg lever på utkanten og går glipp av muligheter som forsker.
Her i NIVA Region Sør er vi en sammensveisa gjeng som heier på hverandre. Siden vi bare er et par på hver seksjon gjør det nok også at vi jobber mye tverrfaglig og drar nytte av hverandres kompetanse, og vi jobber med å få på plass flere lokale samarbeidsprosjekter.
I NIVA har man gode muligheter for å utvikle seg karrieremessig og personlig. Selv om jeg ble ansatt med noen tiltenkte arbeidsoppgaver, har jeg alltid følt stor åpenhet for å forfølge mine egne interesser og ambisjoner. Organisasjonen har også en tydelig karrierestige, som gir retning og motivasjon til å tenke langsiktig på hvordan man ønsker å utvikle seg videre som forsker.